4 gode råd til at beskytte dit website mod ransomware oktober 26, 2017 – Posted in: Sikkerhed, WordPress

Hvad er ransomware?

Ransomware krypterer alt indholdet på din hjemmeside, det vil sige at alt dit indhold bliver utilgængeligt for dig. Ransomware vil give dig en mulighed for at få dit indhold tilbage, mod betaling. Din hjemmeside er altså taget til gidsel, og den eneste løsning virker til at være betaling. Hos w-produktion fraråder vi dette på det kraftigste. Det gør vi fordi du på den måde støtter kriminaliteten, men også fordi det overhovedet ikke er sikkert du får filerne tilbage.

Et websted inficeret med ransomware

Hvis uheldet er ude

Hvis du er blevet inficeret med ransomware på din hjemmeside, er der kun få ting du kan gøre. Du må aldrig betale løsesummen, selvom det kan virke fristende. Det er nemlig langt fra sikkert du får koden til at låse din side op, og hvis du endelig får den, kræver det en PHP udvikler mange timer at få låst dine filer op igen.

Det bedste at gøre, er at kontakte dit hosting selskab, for at høre om de har en backup af din side fra før angrebet. Hvis de har det, kan de muligvis genskabe din side som den var før. Det er dog langt fra sikkert dit hosting selskab har den løsning, og du kan muligvis skulle acceptere at starte forfra på din side.

Hvad kan jeg gøre for at forbygge?

Der er 4 step du selv kan gøre, for at sikre du altid har en mulighed for at få din hjemmeside igen, og næsten sikre dig imod et angreb.

  1. Vælg et hosting selskab der har styr på backup, og hvor sikkerheden er i top.
  2. Få en firewall
  3. Hold din WordPress opdateret
  4. Tag selv backup

Når hosting vælges, er det oftest prisen og hastigheden der bliver set på, men det er mindst lige så vigtigt at se på sikkerheden. Du kan selv undersøge følgende ved dit hosting selskab:

  1. Kører I daglig backup? Og hvor langt tilbage kan jeg genskabe min side, samt koster det mig noget?
  2. Er jeres server software fuldt opdateret og vedligeholdt?
  3. Har I firewall på min side?
  4. Er jeres backup placeret på jeres egne servere?

Den sidste er især vigtig, hvis det er selve serveren der bliver ramt af ransomware. For så hjælper det ikke noget din backup ligger på den server, den vil være krypteret sammen med resten af din side.

Hos w-produktion kører vi daglige backup af alle vores kunders hjemmesider til eksterne servere, for altid at være sikre på at kunne genskabe. Vi sørger for at vores samarbejdspartnere altid har en opdateret løsning, og at en firewall bliver implementeret på siden.

Få et uforpligtende tilbud på hosting ved at kontakte os her.

Få en firewall

Du kan faktisk helt selv installere en firewall på din WordPress side, der findes mange gratis plugins der tilbyder denne funktion heriblandt WordFence og iTheme Security. Det kræver lidt opsætning for at sikre din side optimalt, men de er meget brugervenlige.

Hold din WordPress opdateret

Som oftest er det sider der ikke er opdateret, der bliver ramt af angreb. Det skyldes at angreb udnytter svagheder i plugins, der ikke er blevet lukket grundet manglende opdatering. Hos w-produktion tilbyder vi at opdatere alle vores kunders sites, som led i en opdateringsaftale. Kontakt os her, for at høre om den.

Tag selv backup

Du kan selv tage backup af din side, og have kopien liggende andre steder end på serveren. Læs vores store guide op backup lige her.

Konklusion

Konklusionen kan gøre meget kort: Vælg en sikker hosting, hold din side opdateret og tag backup jævnligt. Sørg for at gøre noget ved det inden det bliver for sent, det kan komme til at koste dig mange penge, at skulle genskabe en hel side. Samtidig skal du også tænke på, at din side vil være offline indtil du får en ny online, offline tid der kan koste mange penge.