Google vil hænge dig ud for manglende SSL certifikat december 26, 2016 – Posted in: Sikkerhed, Søgemaskineoptimering, WordPress


Vi følger hos w-produktion altid med i den nyeste udvikling fra hele teknologi-verdenen. Google laver fra januar 2017 en væsentlig ændring i den mest benyttede browser Google Chrome. Dette bliver aktuelt for dig, der endnu ikke har fået et SSL certifikat til din hjemmeside.


Google har fra januar valgt at hjemmesider, der ikke benytter https protokollen til at hente deres hjemmeside, vil blive markeret som usikkert i mange situationer. Dette er dog kun det første skridt i Googles plan om tvungen udrulning af https til alle hjemmesider.

Det kommer til at betyde følgende for din hjemmeside, hvis du ikke har et SSL certifikat fra januar 2017 og bruger Google Chrome browser: Hvis dine besøgende skal indtaste en adgangskode til dit site, det kunne eksempelvis være i forbindelse med et køb i webshoppen, vil de blive mødt med følgende advarsel i adressebaren:

 

Det lyder måske ikke slemt, meeen…

Det lyder måske ikke slemt, men dette er kun ét af mange tiltag, Google vil tage mod et mere sikkert internet. Google har allerede annonceret, at der snarest vil komme et “ikke sikker” label på alle hjemmesider, der ikke benytter SSL certifikat og https protokollen. Det vil komme til at se ud på følgende måde:

 

Vi vil mene, at det kan skræmme mange brugere til ikke at ville handle på siden, da de fleste brugere ikke ved, hvad der udløser denne meddelelse. Brugeren ved blot, at dit site er “ikke sikkert”.

Google plejer at kridte linjerne, og der går garanteret ikke længe før dette er praksis for alle browsere derude.

Så hvis du endnu ikke har SSL, så er det ved at være tid, der er ikke længere nogen undskyldning. Udover at give brugeren mere trygge rammer, gør det også din side sikre. Du kan læse mere om SSL, og hvordan du selv kan komme i gang i vores indlæg om WordPress sikkerhed.

Vi hjælper også gerne med at opsætte et SSL certifikat, og tilbyder at hoste din hjemmeside på vores hurtige og sikre servere.

Kontakt os, eller send os en kommentar herunder, vi står klar til at hjælpe. 🙂

Et billede af en sikker side

Update d. 05-01-2017

Nu er Google Chrome ved at blive opdateret på diverse enheder, så ovenstående begynder så småt at ramme de hjemmesider, der endnu ikke anvender SSL.

Vi kan se, at Google har valgt at implementere en lille bonus til dem, der anvender SSL, nemlig teksten “Sikker” efter hængelåsen. Jeres kunder får derfor eksplicit at vide, at jeres site er sikkert.


Et billede af en usikker side

Update d. 31-05-2017

Nu er Google Chrome opdateret til at vise brugere, at hjemmesiden ikke at sikker. Dette mærkat vises på alle websites, der ikke kører SSL og HTTPS. Dette forventer vi, kan skade tilliden til websites uden SSL og HTTPS. På sigt vil dette gå ud over konverteringsrater o.lign.

Pt. hænger Google websites ud for manglende SSL certifikat hvis der er en login eller en bruger registeringformular på din på side. Dette er der på de fleste websites, og du vil derfor opleve det på din egen hjemmeside, hvis ikke du har et SSL certifikat.

Hvis ikke der er en formular på siden vil “ikke sikker” mærkatet ikke blive vist.

Ved brug af Google Chrome i incognito (privat browsing), vil “ikke sikker” mærkatet blive vist på samtlige sider uden SSL, formularer eller ej.

 


Kontakt os, og vi vil kunne hjælpe sig med at få et sikkert site.

Kildehttps://security.googleblog.com/2016/09/moving-towards-more-secure-web.html