Hvad er WordPress? august 4, 2016 – Posted in: WordPress


Hvad er WordPress? Det hører vi tit hos SearchPilots, og vi kan godt forstå forvirringen. For WordPress startede oprindeligt som et nemt system til bloggere, men har spredt sig til både webshops og store unikke websites løsninger. Den store udbredelse bunder i systemet utrolig nemme interface, som de fleste med lidt kendskab til Windows/Mac/Office kan håndtere.


1. Indholdsstyring

WordPress er et indholdsstyring system, eller som det i branchen kaldes; et CMS.

WordPress kan i grove træk sammenlignes med et styresystem som Windows/Mac. WordPress giver dig en simpel brugerflade, som er nem at navigere rundt i. Når WordPress er sat op skal du blot koncentrere dig om at skrive indlæg, oprette produkter eller oprette simple ændringer.

Vi anbefaler WordPress til de fleste af vores kunder, som et simpelt system at starte næsten alle projekter på.

2. Hvem bruger WordPress?

Vi har erfaring med, at både store og små nyhedsbureauer, webshop, virksomheds-profiler og bloggere bruger WordPress. Godt 27% af verdenens websites anvender WordPress, og vi ser en tendens til at det tal kun vil stige. Så du er altså ikke alene, hvis dit valg falder på WordPress.

3. Fordele og ulemper ved WordPress?

Hvad er fordelen ved brugen af WordPress, jeg har ridset nogle enkelte fordele op herunder, men listen strejker sig meget længere.

3.1 Fordele

 • Nem brugerflade de fleste kan benytte.
 • Tusindevis af temaer lige til at installere.
 • Tusindevis af plugins, for at give dit website den funktionalitet du ønsker, uden at skulle kode noget.
 • Opret og driv en webshop.
 • Kræver som udgangspunkt ingen viden om kode, men basal viden vil hjælpe.
 • WordPress er helt gratis.

Men er der så overhovedet nogen ulemper ved WordPress? Det hurtige svar må være ja! Vi ser desværre mange WordPress site der er opsat uhensigtsmæssig, og er stoppet med så mange plugins, at de tager evig tid at indlæse. Jeg vil i samme stil som før herunder liste enkelte ulemper op. Ulemperne i WordPress hænger som oftest sammen med dårlig opsætning. For hvis først WordPress er blevet opsat korrekt, er der nærmest ingen ulemper. Hvis du ønsker hjælp til opsætning kan du kontakte os her.

3.2 Ulemper

 • Kan hurtig blive en langsom løsning.
 • SEO, WordPress sørger ikke automatisk for en god SEO opsætning, der skal en del opsætning til, men så kan den til gengæld også blive rigtig god.
 • Webshop er ikke som standart indbygget i WordPress, det kræver et plugin som eksempelvis WooCommerce.
 • Unikke løsninger kræver viden om kodning i Javascript, CSS, HTML og PHP.
 • Mange plugins og temaer koster penge.

4. Hvordan kommer jeg igang med WordPress?

WordPress er helt gratis og kan downloades på wordpress.org. WordPress kræver at du har en hosting løsning, hvor du kan uploade installationen. De fleste hosting udbydere tilbyde at du kan installere WordPress med et enkelt klik.

5. Opsummering

WordPress er den allround løsning der kan tilfredsstille de fleste behov, for nemt at sætte en website op. Hvis du efter denne guide har fået mod på at sætte WordPress op, kan du kontakte os, så kan vi klagøre hosting og installationen for dig. Hvis du gerne vil have alt opsætningen klaret, så systemer er klar til du selv kan styre din blog, hjemmeside eller webshop klarer vi også det.

Jeg håber du med den information om WordPress, er blevet klogere på hvad WordPress kan tilbyde samt fordele og ulemper.

Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du være velkommen til at skrive en kommentar, så svarer vi 🙂